diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Solresa

Publicerad 2015-05-22 21:44:00 i Allmänt,

Detta är en solresa. Som alla. Alla vill bada. De flesta vill sola. Barnen leker...och solar. Fast de inte tänker på det. Stina sitter i sanden och leker. Hon har baddräkt. Under baddräkten sitter pumpfästet på rumpan. Den syns, om man vet om den o tittar, igenom i sin kontur. Hon struntar i den. På magen sitter sensorn. Den har hon ett tegaderm-plåster över för att den inte ska lossna i sin tejp. Nu med alla bad. Funkar bra! Har hon bikini, syns det. Hon bryr sig inte. Jag har sagt till henne att frågar nån vad det är...så svarar hon att det är en sensor och att hon har diabetes. Är nån dryg, kan hon säga typ, va glor du på?! När hon sitter i sanden och inte vill bada, har hon pumpbandet runt magen, utanför baddräkten. Den syns. Hon ber att ta bort pumpen när hon ska bada. Då tar vi bort den. Ibland behöver hon lite insulin för den stunden, ibland inte. Det får man gissa lite. Hon har inte behövt det de flesta dagarna här. När vi badar i poolen tar vi bort pumpen. Så badar hon typ 45 min. Funkat bra. Legat bra i bs förutom kvällarna. Men huvudsaken är att hon inte mått dåligt av det. Ikväll har vi temporär basal. Då va hon och jag vid poolen o fotade lite. Hon e söt ❤️. Här en bild från igår😉.
Mina föräldrar är här. Dom hade barnen i förmiddags på en runda till lekplatsen. Kvällen innan va vi ute ensamma när Pär fyllde år. Jag känner mej inte orolig. Men jag känner mej ovan och utan kontroll. Jag är tacksam att inte dom är oroliga utan vill avlasta och hjälpa oss.
Dom spelar spel med Stina oxå, som hon älskar. Ja vi spelar allihop. Denna vecksn har vi spelat luffarschack. Här med de rosa pumptillbehören 😉 Nu tar vi helgen å njuter. Tacksam att vi är friska och utan pumpstrul mm. Fast vi har en rosa reservpump med oss.

Glutenfritt utbud

Publicerad 2015-05-20 21:06:00 i Allmänt,

Som jag berättat förut, har diabetes typ1 och glutenintolerans ett samband. Nu råkar det vara så att Stina har både och. Här i Spanien verkar de ha lite koll på glutenintolerans. T.ex idag på Mc Donalds, fanns det glutenfritt bröd till burgaren 👍🏼. Och Pär va nyss iväg o hittade glutenfritt bröd i affären OCH mjöl. Nice! Annars har jag ju mitt kort oxå, på restaurangbesök. Positivt!!
Nu har vi haft en kväll och natt med lågt blodsocker. En kväll med bra blodsocker...efter att vi sänkt basalen hela kvällen...och Pär sänkt den på natten. Och nu ikväll högt blodsocker 😏. Ibland HATAR jag diabetes!! HATAR!! Man kan ju inte ta semester från D1. Inte göra utan att planera, och inte förutse. Ikväll gjorde vi likadant som igår och det blir totalt annorlunda! Det är tröttsamt att leka bukspottkörtel! Den, av pumpen, föreslagna korrigeringsdosen, halverade jag just... Chansning. Dryg väntan på 2 timmar följer...även om vi inte måste sitta uppe o vänta dessa timmar. 17.2 va siffran. 17.2 kan ta sig i röven!! (Denna blogg vill fortf inte lägga upp bilder. Kanske hemma sen) Idag på mc.d visade även Spanien att de skriver ut KH/100g. Lättare att räkna kolhydrater då oxå. Ett plus till, till Spanien👍🏼. Idag har det varit kallare och molnigt o blåsigt på fm. Kanske därför hon blev så hög ikväll?! Iaf...hoppas på fint väder imon på Pärs födelsedag! Hej hopp. Imon e en ny dag!

Semester...

Publicerad 2015-05-20 09:24:00 i Allmänt,

Semester va de ja...semester från diabetes vore nice men diabetes får följa med. Synd att herr diabetes inte rättar dig in i ledet bara. Jodå herr diabetes har gett mest bra värden om dagarna, trots bad. Men natten har vi fått sänka basalen och första natten mata med många dextro. Stina badar hela tiden om hon får. Så tur är väl i det sammanhanget att det finns tider för poolen. Pensionärstider med siesta mm. Poolen ligger inom fyra hus så den är inkapslad och det ekar. Vi har inte gett för förlorad basal (förlorat insulin), vid bad. Då när pumpen måste kopplas bort. På förmiddan har det funkat, och kvällen oxå. Mycke rörelse gör att blodsockret håller sig på mattan... Med gluten och diabetes kan man inte ta semester för tiderna. Herr diabetes behöver matas. Tur Stinis gillar pommes 😉. På kvällen igår blev det lekplats. Där rände vi runt så Stina blev låg... Men kul hade vi! Tackar Gud för sensorn!!
Annars har vi med oss glutenfria kex, spagetti och knäckebröd till henne och mej. Funkat bra hittills! (Bilder vill inte detta wi-fi lägga upp...tyvärr 💗. En av mina vänner som jag har chattat med här nere...har frågat hur det går med Stinas blodsocker... Det känner jag mej tacksam för! Det är inte självklart att alla tänker på att det kan bli meckigt... Stolt över min 5åriga tjej oxå ❤️

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela