diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Fb

Publicerad 2015-04-30 20:48:20 i Allmänt,

Facebook. Detta ställe där många ska visa upp hur positivt allt är, utan att visa det realistiska nånstans. lr där nån skriver saker som ör jobbiga o dennes vänner skiter i att kommentera alls...där denne vill ju bara ha uppmärksamhet. 
Varför inte bara visa hur det är lr annars hålla truten. Då menar jag inte att man måste bli privat, men att sluta försköna! 
Och när denne vän, som mycke väl kan vara jag, "vill ha lite uppmärksamhet" lr omtanke och empati, bara visa det Då. Allt som krävs kan ju för tusan vara ett litet hjärta 💖. 
 
 
På facebook finns grupper för föräldrar till barn med diabetes typ 1. Där kan vi fråga varann saker, kr få nån som förstår och vet hyr det kan vara. Men oxå visa just detta för någon annan i samma situation. Empati är viktigt!! 
idag skrev jag på instagram att orken va slut o att jag behövde bättre sömn. Då skrev en vän, mer sömn åt föräldrar. Håller med! Denna föräldern är inte diabetesförälder. Men många föräldrar sover dåligt. Vissa barn är sjuka mycke, drömmer mardrömmar lr skriker om nätterna. Många barn är svåra att natta och tar timmar på sig. Mitt diabetesbarn gör även något av det...förutom sin diabetes. Men allt kan vara jobbigt och att vara förälder med lr utan D1 är vissa perioder jobbigt! Att stötta varande är a och o! Stöttning genom livet bygger broar för framtiden. Att känns sig igenkänd och förstådd. Med lr utan sjukdomar. 
Jag vill tacka dom som stöttar oss. Det är inte många nära inpå. Men jag kan känna mej uppmuntrad och påhejad. Och det uppskattar jag. Och lever på. 
 
Jag hoppas Stina oxå får ha såna vänner och arbetskamrater i framtiden ❤️

Feber-mode

Publicerad 2015-04-27 08:19:00 i Allmänt,

När febern entrar Stinas kropp, förvandlas hon från en hungrig tjej som äter bra, till en klen tjej som inte vill äta nånting. Pressar man henne, kräks hon. Allt detta på ett kick 😐. 38.1 är siffran iaf. Vi får se hur mycke tjat det blir om mat idag. 
Jag som skulle jobba upp mina -timmar imon... 
 
vab varje vecka nu 😖

Hotel landstinget

Publicerad 2015-04-22 21:14:25 i Allmänt,

igår skulle vi ha förmiddag och en bit in på eftermiddagen hemma allihop. Min tandläkare kunde inte fått förhinder mer lägligt. På morgonen åkte jag in med lillebror till akuten. Det blev operation och Stina fick åka till dagis lite snabbt och oplaberat. Ingen annan kan hennes d1 och kan hoppa in så snabbt. Och jag ville inte vara ensam bör olle skulle på op. Stina hade kul på dagis och Pelle hämtade henne när Olle vaknat igen. Senare efter mat och när vi kommit ner på barnavd. kom Stina och Pelle dit. Barnen lekte och Stinà ville inte åka hem. Men det ville Olle😉. 
Idag på dagis blev Stinis ledsen. Hon sa att hon bara va lite ledsen, när L frågade henne. Till mej sa hon att inte E ville hålla henne i handen. Vs har varit högt idag. Jag tror att det varit lite oroligt för henne idag att ha Olle iväg mm. Men hon säger att hon vara saknat honom. 
 
 
så det va en bra dag att hämta Stina med cykel idag. Vi har 3km till dagis. Så långt har aldrig Stina cyklat. hag la cykeln i cykelvagnen och satte Olle bakom mej. Sen cyklade vi. Stina blev superglad när vi kom och när hon skulle få cykla. 
Hon låg högt hela dan och hade nu 13 ⬆️⬆️, vilket bara ökade. Så det va bra gjort av henne att cykla. Vi pausade en gång som hon bad om. Jätteduktig! Stolt är jag över henne! Över Olle oxå som inte klagade. Jag tog med en kudde till honom att sitta på i cykelvagnen men han ville hellre sitta kvar bakom mej. Ha sa att han inte hade ont. 
 
 
När vi kom hem va det byta pumpslang nål och insulin. Sen började va gå ner. 
Det får vi göra om! 
Stina och hennes kompis M, hade gjort paket till Olle som "krya på dej" . Supergulligt ❤️❤️ 
 
Nu hoppas vi allt lugnar ner sig lite 💕
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela