diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Ingen vill ju ha det!

Publicerad 2015-01-27 18:36:19 i Allmänt,

Ingen vill ju ha kräksjukan!! Blir orolig att lämna barnen. Men va tusan, alla får ju ta sitt ansvar att vara hemma 48h. Visst e det dyrt! Men det är ju lika för alla! 

Bryta ihop och komma igen

Publicerad 2015-01-24 20:59:00 i Allmänt,

Jag vet inte varför jag bröt ihop där utanför jobbet häromdan? Dagen hade inte varit olik nån annan, sådär direkt. Inte natten heller. En person hade fått sparken på jobbet, vilket kändes jobbigt.  Vårt team fick en lånebil, ett annat inte, ?! Jag följde med min vän Jennifer ut när hon skulle röka. Sen började jag bara gråta...och grät högt mot hennes axel. Mycke! Fruktansvärt ledsen! Sen kom Lennart och Marie. Jag fortsatte gråta. De stannade. Kram. Klapp på axeln. Kändes bra. Försökte sluta gråta. Jag fösökte fatta varför jag grät?
 
Det var torsdag. På fredagen skulle vi då barnvakt. Stina skulle sova hos Maddo. Det va några månader sen sist. Olle skulle vara med farfar. Vi, Pär och jag, skulle gå på bio. 
 
Grät av tacksamhet? Grät jag gör att jag skulle få slappna av en natt utan att lyssna efter pip från sensorn? Grät jag av trötthet? gröt jag gör att jag kan va mej själv på jobbet och med Jen? Jag analyserade en del av detta högt. Jag grät helt enkelt. Det är väl inte så farligt? Det är bra att gråta ut! Bryta ihop och komma igen. Det är svårt att se på mitt barn och veta sllt hon tar sig igenom varje dag och kommer behöva ta sug igenom i livet. Hon den söta 5åringen, som är likadan som dina jämnåriga i sitt prinsessintresse och fantasier. Så lika och ändå på den punkten olika. 
 
Jag skämdes lite för att jag bröt ihop. För att jag inte kunde hålla mej stark. En del säger att det är starkt att kunna visa svaghet?! Jag orkar inte vara stark jämt. Men hag vill gärna vara stark. Fasader är jobbiga. Jag grät nog lite för allt som står ett stycke upp... Tror jag. Nu har jag nästan släppt det. 
Nu har jag börjat på ny kula. 💖
 

Stabiliseras

Publicerad 2015-01-11 00:24:45 i Allmänt,

stabiliseras. Bättre. Välinställd. Färdiginställd. 
 
Bullshit!! Finns inte!! Bara fina ord. 
 
Hög hela dan. Pär bytte knappen på magen. Nu låg. Jag vill sova. Ska jobba imon. Väntar på att ta nytt bs, för tredje gången.
 
Basalen stämmer aldrig. Sänka. Höja. Få till det bra. Sova flera nätter i rad? När? 
 
Längtar efter att få göra nåt ensam med Pelle, typ bio. Typ sova borta själva en helg. Får vänta några år. Ledsen. 
 
hatar diabetes typ1. Min dotter ligger genomsvettig i sin säng pga dig. 
 
 
5.1 nu. Toksov din bittra diabetesmamma. Externa bukspottkörtel. Ofta glad ändå. Bara lite uppgiven. 
 
Natti

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela