diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Lillebror

Publicerad 2015-07-26 20:58:36 i Allmänt,

Lillebror är 3år. Just börjat slutat med blöja. Pottan e intressant. Och han kissar mycke. Senast i förgår kollade jag hans bs. 5.1. Perfekt! Lite orolig är jag att han ska få det kan oxå. Hur orkar man då? 2 barn att kolla om natten...låg/hög på olika tider. Olika doser. Olika reaktioner. Ne jag tar inte ut nåt i förväg! Pär komjust in när jag lägger Olle och säger Stinas värde på 7.5 med två pilar ner...sensorn hänger inte med och 0.400E aktivt insulin. Hon behöver nåt. Får bli två bitar från en kinderchoklad, för att stanna upp det. Då säger Olle att han oxå vill ha choklad. Jag berättar för honom att Stina är låg, så hon behöver det. "Okej mamma" säger han när jag säger att han inte får nu. Så pratar vi lite o jsg säger att han ju inte ha diabetes å jag hoppas att han aldrig får det heller. Men om att han får det så löser vi det (utan större tilltro till min ork). "Ja ha ingen pump" säger Olle. Ne Olle har ingen pump. Och jag hoppas han slipper allt vad pump och diabetes heter!! Hörde om en som Pärs syster känner, hon har två söner. Den äldre på typ 9år, har haft diabetes ett tag. Den andre, några år yngre, har fått diabetes nu 😏. Varför? Det skrämmer mej! Gode Gud, beskydda min son!! Beskydda oss från att denna sjukdom tar över mer tid, ork och glädje i vår familj! ❤️ God natt alla kämpar!

Camping #2

Publicerad 2015-07-20 22:07:00 i Allmänt,

Barn ser inte på saker som vi vuxna gör. Det är ju inget nytt. Det är ingen nyhet. Stinas kusin 8år såg inget problem i att cykla runt med Stina. Hon fick med sig dextro. Hon tryckte på ESC på pumpen o kollade vad sensorn visade. Jag sa att visar den 6 och mindre med pilar ner, så ge Stina dextro. Så det gjorde hon! Hon räddade Stinas bs flera ggr. Inget konstigt med det. De är ju barn. De tänker inte konsekvenstänk. Första dagarna var jag toknervös. Iofs både när Olle drog iväg med sin balanscykel, och när Stina cyklade iväg. Men sen vande jag mej. De va ju nära, på ett mindre område, campingen. Detta gav ju oss oxå en större frihet. Jag mötte Stina i toalettbyggnaden flera ggr. Även Olle när de rände runt med honom o lekte barnvakter, med honom i vagnen. Stina trivdes med sitt ansvar. En dag kom hon inspringande och sa, jag måste ha dextro. Mår du inte bra, frågade jag. Jo...men ifall, svarade hon. Såklart! Hon hade även sina armband med mitt nr och "diabetes" på armen. Idag på hemväg åkte vi till Ikea i Älmhult. Vi åt i restaurangen och sedan frågade Stina om hon och Elsa kunde få va i barnvaktsrummet. Där har vi aldrig lämnat henne förut. Hon va ju bara 2pr när hon blev sjuk i Diabetes. Nu hade hon Elsa med sig, som hon haft hela veckan...så vad hindrade egentligen??! Svägerskan o jag lämnade barnen. Jag kände mej nervös. Men hon som jobbade där sa att även de hade dextro om det skulle behövas. Jag och svägerskan gick. Jag blev känslig och berättade för henne att det betytt mycke i veckan och nu att Stina kunnat vara så fri. Och tackade...och började böla. Hon va glad att vi kände så då hon inte kan Stinas pump o aldrig har haft henne. Och kanske inte vågar heller. Stina va hög när vi hämtat henne. Men det gör inget. Det har varit både högt o lågt i veckan innan. Och hon har fått frihet. Lovely!

Camping #1

Publicerad 2015-07-17 22:35:00 i Allmänt,

När förtältet är uppe, då börjar det sköna med camping. Då börjar finliret. Skönt! Då e man i hamn för några dar. På hitvägen bestämde sig Stina på mc donaldsbesöket, att hon hellre ville ha bulle än glass med chokladsås. Det gjorde mej lättad. Hon fick välja. Men valet gjorde insulingivningen sju gånger enklare! Nu här cyklar hon runt campingen som vilken unge som helst, typ. Jag fick släppa. Hon cyklar med sin kusin som är 8år. Kusinen har Stinas dextro. Hon gav henne idag när mätaren visade 5.5⬇️⬇️. Det va mycke bra gjort! Igår sa Stina, idag har jag inte varit låg nån gång. Ne...så va det. Det tog blodsockret igen idag. Låg flera gånger. Och hon har kännt av det oxå. För hon har kommit med lågt Bs. Jag är nervös ibland. Men sjukt glad att hon har kusinen och går känns friheten. Idag var Stina med kusinen och sin faster på barnmöte oxå, här på campingen. Hon har aldrig varit iväg med dem förut. Nu är vi ju nära, kan komma snabbt. Men ändå. Frihet. Frihet för Stina. Frihet gör oss. Tacksamt! Så tacksamt att jag fick tårar i ögonen! Hon har väl lite vett. Det har inte lillebror. Har cyklar iväg på sin balanscykel som aldrig förr. Tokig. Lyssnar inte. Men han kan iaf inte få problem med blodsockret. Han får man minsann ränna efter.
Iaf så har Stina haft grym frihet denna veckan med att kunna cykla fritt på campingen med kusiner och leka på lekplatser här på campingen. Ikväll sket sig blodsockret. Ja det har det gjort flera kvällar. Men vi har gjort typ likadant varje kväll men det stämmer inte från kväll till kväll. Ikväll åt vi ändå pizza...men fick hoppa glassen med de andra, för att bs inte gick ner. Stina blev såklart ledsen. Pär kände att det va jobbigt att hon inte kan va som andra. Behöva hoppa över saker pga diabetesen. Det får bli glass imon ist. Hon är fortf hög. Drygt! Då blir det skrik inatt från husvagnens bakre del. Ibland ropar hon på Olle i sömnen. Ibland sparkar hon lr gråter till. Ikväll efter pizzan gick vi till linbanan. Stina visade hur hon kunde hoppa på och åka iväg. Vi såg att hon försökte ställa dig upp när hon åkte. Vid detta tillfället ligger hon nog på 17-20 i bs. Sen börjar hon gråta för att hon inte klarar det. Sorgligt att se. Sorgligt gör henne att uppleva. Sorgligt. Vi går tillbaka imon, lovar jag. Det är inte ditt fel. Det är ditt höga bs gumman. Du är jätteduktig! Sorgligt! Hoppas hon klarar det imon❤️. Diabetes. Blä. Igårkväll va Stinas bs oxå högt. Som idag bytte jag insulinet. Då för att slangen va i solen under strand-tiden. Idag va vi oxå på stranden och slangen va i solen. Så det säkra före det osäkra bytte jag insulin och knappen på skinkan. Insulinet blir förstört i direkt solljus lr för varmt/kallt. Nu checkar jag ut. Tills det piper för högt bs igen. Hej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela