diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Frihet

Publicerad 2016-02-27 21:12:41 i Allmänt,

När Stina får frihet, känner jag glädje. Stinas kusin är snart 10år. Dom har roligt ihop! Stina får frihet genom att Elsa är lite äldre och kan ha lite mer ansvar. De gick iväg o klättrade i hagen, på stenarna. När jag sen gick för o titta efter dem, hade de gått upp till grannen. Stina hade 4.7⬇️. Hon fick dextro o sen fick de dextro med sig o gick iväg lite till. 
Tänk att de har så roligt ihop!
Typiskt nog ska sensorn krångla när Stina har övernattningsbesök. Elsa vaknade väl inte av pipen varje gång men en gång gjorde hon det när Pär stod där inne. 
 
Helgen fortsatte i kompisars tecken. Jag lämnade Stina och Olle hos kompisar. Samma ålder som både Stina och Olle. Olle vågade stanna själv. Stina oxå, som inte är van vid det. Jag vågade lämna, som inte heller är van vid det. Men som sagt så är Stinas frihet mycke värt! Så när nån kompis förälder, tycker det är okej, gäller det att våga. 
 
kollade på mellis-bananen innan jag åkte. Såg ut som en 11a i kh. Stina fick en dextro innan jag åkte. Srn åkte jag när jag druckit lite kaffe. Berättade för Stina att bananen var 11kh och att hon skulle lägga den på "normal bolus". 
När jag kom tillbaks för att hämta hade allt gått bra. Bs var fint och inga problem. Toppen!! ❤️. 
Glädje att det funkar! Tacksamhet att de inte är rädda. Och körlek att Stina kan så pass mycke själv! 
 
 

Lynnig? Beslutsam!

Publicerad 2016-02-26 18:32:50 i Allmänt,

Är man mer lynnig som diabetesförälder? Varför? 
 
Fick tag i Stinas kommande rektor idag. Äntligen. Resurs vill jag ha. Lena vill jag ha. Jag sa det. Hon skulle va klar i planeringen i april. Känns bra. Jag ska återkomma då bestämde vi. Jag berättade att det skulle spara ekonomi åt både dem och mej att ta in nån redan kunnig och personligt lämplig. Hon höll med om att Stina inte kan räkna sina kolhydrater själv. Hon är ju bara 6år.
Min fråga nu e om jag kommer behöva kött på benen med lagar, regler, andra barns resurs-beslut mm lr om hon förstår allvaret och behovet... Ge oss tryggheten please! 
Hur kan vi förbereda Stina bäst för förskoleklass? 

Lillebror kör om

Publicerad 2016-02-23 22:25:42 i Allmänt,

igår frågade Olles kompis om han kunde följa med henne hem, som idag. Olle är 3 1/2 år (3år och 7månader). Han sa att han ville och att hN vågade. Idag hämtade den mamman honom samtidigt som sina två barn. Modigt av honom! Stina stannade på dagis. Vet inte om hon kände nåt då. Men jag gjorde det. Inte mot den mamman. Men hag kände hopp om att någon snart kunde be Stina följa med hem till sig. Hopp. Lr önskan. Lite rädsla. Olle kör om. Jag har aldrig fått frågan innan eftersom det inte varit aktuellt för Stina. Hon skulle absolut få!! 
Söta kompisar! 
 
Önskar att Stina snart får känna sig lite fri. Gumman. Som mamma försöker jag förbereda mej. Tror inte hon lidit av detta så mycke än. Vilken "unge" ska jag ta med hem imon tros😉

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela