diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Hålla modet uppe

Publicerad 2015-11-19 22:30:00 i Allmänt,

 
 
Om du är en trogen följare av denna blogg kanske du börjar tycka att jag som skriver är negativ och rent av bitter. Hej på dej isf💁🏼! Tycket är fritt. Har du själv koppling till diabetes typ 1, har du kanske iaf fler strängar på din lyra, som liknar mina. Därav mer förståelse. 
 
Häromdan sa jag. "Stina har varit hög i många nätter nu. Men om jag höjer basalen kommer hon bli låg." igår höjde jag nattens insulindoser på valda tider, efter hur kurvan sett ut. Som jag då sa höromdan, inatt fick Pär sätta temporär basal, alså sänka doserna igen. Likaså just nu i skrivandets stund har pumpen ett temporärt program på 60% av inställd dos. Diabetesen gäckar oss. Frågor på det? Upplever du fortfarande att jag är bitter? 
 
Vissa tider tar diabetesens fulspel, all ork, all glädje och humör...och hela skiten! Just nu är det jobbigt. Skitjobbigt!! 
 
Idag ringde självaste barnöverläkaren upp. Dr Magnus. Specialist på diabetes hos barn. Eftersom vår sensor visar felvärden och inte vill ligga på bra isig, verkar snäckan vara för gammal. Igår ringde jag barnmottagningens telefonsvarare och berättade det. Jag undrade hur de ställde sig till att ge Stina en ny sensor?! Magnus svarade inte på det idag. Jag frågade inte. Han hör av sig imon, för han hade inte Stinas papper framför dig. Diab ssk var bortrest. jag hoppas hon får en ny! Annars går vi ordna en ny privat. Och det gör vi isf! Ingen tvekan! 6000kr baaaam! Worth it! Jag är beredd att argumentera oxå vid behov! 
 
Jag är trött! Jag är tom vissa dagar. Det är mycke i huvet. Tack Gud för pedagogerna på dagis! Från 4.5-16.6 på 2 timmar idag. Varför? Jadu...sånt gör en matt...lr bitter?! Ja...lr matt då. Med all rätt. 
samtidigt på annan ort sitter andra diabetesmammor och tänker i oro på hur det skulle bli i ett terror-Sverige, med att få tag i insulin till våra barn?!. I det läget är jag inte bitter. Inte dom heller. Jag bara tänker inte i dom banorna nu. Det är inte nu. Tack och lov. 
 
En brusten skälk, kan oxå ha en levande blomma! 
 
Önskar Att hon kunde ligga på 6.0 om nätterna, rätt igenom. Då skulle mer ork finnas. Men så är inte vårt liv. Det gäller att hålla modet uppe. För det behövs uppmuntran, vänner som finns och orkar, humor, arbete, vilja och kärlek💞. Många gånger lider man brist. Flera gånger blir jag tacksam! 
 
Det är tufft och planera det medmera, göra sitt bästa och inse att det inte räcker. Dr Magnus har nog inget svar imon på Stinas värden och dess hoppighet... Och jag vet inte vad jag ska fråga heller?! Ett prov om egenproduktionens vara lr icke vara kanske?! 
 
God natt från en orolig kämpande diabetesmamma. 

Allvar och planerad lr oplanerad tillvaro

Publicerad 2015-11-10 20:47:55 i Allmänt,

Det kan störa men ofta att jag är ett kontrollfreak som behöver planera. Jag är inte jättespontan och har svårt att bestämma mej. Diabetes typ1 är en sjukdom som kräver sin planering. Matintag på regelbundna tider och uträknat på korta och långa kolhydrater, plus fett. Ja en bra sammanställd måltid. Typ. Detta går ju att planera. det gör vi. Vi äter på ungefär samma tider varje dag. Jag tror att min planeringshjärna har fått spelet i land, just för att flera saker med diabetes typ1 inte går att planera. Blodsockret lever sin egna värld. blodsockret går lite som det vill. Fast man gör likadant kan det bli rätt stor skillnad från dag till dag. Det går inte planera! när saker slutar fungera, lr strular. Det vet man aldrig i förväg! 
Därför, det man kan planera och kan ha kontroll på, blir viktigare. 
En sak e sensorn. Den visar fel. Lossnade ikväll.
Kom till dagis. Sensorn har visat felvärden. Den har vsrit knepig. Tröttsamt. Ledsamt. Låt mej bara få andas lite. Ne då passar den på att lossna. Tråden som sitter i huden, ligger platt utanför minsann... Satte ny. Kom blod. Skit! Kan bli hur som helst. Tröttsamt. Maktlös! 
 
Ett hopp tändes dock idag! En strimma! En kram på det faktiskt. Återkommer om
det. Men blir det så, blir det som jag vill!! Då e vi trygga! 
 
 

Döden

Publicerad 2015-11-08 20:43:00 i Allmänt,

Döden är definitiv. Vad man än tror på efter döden, så är döden från jorden, definitiv. Man kan tro på ett liv efter döden, men det är ju inte här. Det kan dröja väldigt länge tills man ses igen. Här lämnas andra kvar med minnen ensamhet och frustration...och alla frågor. Iaf om personen som lämnat, dog utan förvarning. 
 
Jag såg att han va 21. Jag vet inte omständigheter, mer än att J hade diabetes typ 1. Det hade varit kämpigt att acceptera sjukdomen och mycke jobb med att sköta den. Killen dig och hittades hemma. Mer vet jag inte? Det är egentligen inte min sorg, mer än att han kämpat och hans föräldrar kämpat, med samma sjukdom som vi. Men det är min sorg att den sjukdomen kan/kommer orsaka oss ännu mer än den redan gör. Nu förutsätter inte jag att Stina kommer strula med sin vård. Men jag förutsätter att det kommer bli kämpigt i tonåren mm. Min sorg kommer då att återvända. 
Nu går inte hag och tänker hela tiden att Stina, lr andra med diabetes, är så sjuka. Och jag är inte ofta rädd att det ska hända Stina nåt som innebär nåt slutgiltigt, men jag vill inte uttalade det som hände J...i samma mening som min Stina! Rädslan och oron kommer nog finnas ju äldre hon blir och ju längre steg hon tar ifrån oss. Men risken finns ju, vid ett lågt blodsocker. Koma... 
jag känner med familjen. 🕯 tänder ett ljus. Och kramar om Stina och Olle lite extra. vi får ta hand om varandra. och J lämnade jorden för tidigt. Jag hoppas han slipper sticka sig mer nu❤️
 
Inte min förlust...men min sympati och värme
dock mitt allvar för att sjukdomen inte får mer ljus och information till alla
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela