diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Fredagsspänning

Publicerad 2015-10-31 18:43:00 i Allmänt,

fredagens spänning kunde vi varit utan. Minsann. Vid lunch ringer N från dagis och säger att Stina gråter och inte vill äta. Hon har mätt upp maten som Stina sagt att hon skulle äta men nu vill inte Stina äta mer. Problemet blir ju i och med att insulinet är ju gett. Så Stina har aktiv dos av insulin i kroppen men vill inte äta. Jag pratar med Stina som säger att hon har ont i magen. 
Tänk! Jo jag frågar N för hur många kolhydrater hon gett Stina insulin, och för hur många hon ungefär har ätit upp. Sen ber jag henne att försöka ge Stina en macka och lite mjölk till. Äter hon upp det så har hon ätit upp för given dos. Stina går med på det. 
Jag ringer tillbaka efter ca 20 min o ser så att Stina ätit upp. Då är Stina som vanligt igen och har ätit upp. Jag går ur min givakt, där jag varit beredd att köra mot dagis. Kollat möjligheter om vem som kunde ta mitt städ, vid behov. Men som sagt...det löste sig. Oron la sig. Jag jobbade på... Onödig spänning. Onödig spänning för N oxå. 
Efter lite funderingar trodde jag först att Stina testar... men efter mer fundering sa ju N att Stina va låg innan lunchen. Så vår slutsats är att känningen för det låga värdet innan lunch, 2.6 i blodsocker, kom då. Ont i magen och tårar❤️. 
 
 
Spänningen kom åter till kvällen. Då ringer Pelle. Då har han missat sista trycket på pumpen till middan. Stina har efter två timmar 18 i bs. Pär ger korr...men då sjunker bs ganska snart efter korr-dosen, av någon anledning som vi inte fattat. Alså innan insulinet hunnit verka. En timme efter insulinet getts, har hon 3.4 i bs. Med 0.9E aktivt. Rätt mycke aktivt för att vara henne. Ett par dextro senare och hon hade ist sjunkit till 2.1, ist för att höjas. Pär ringer... Stina vill ha sitt fredagsmys. Men det är inte läge för ostbågar på det låga värdet. Hon behöver nåt sött och snabbt! Så jag gav som förslag en tablettask. 16kh utan insulin. Så blev det. Efter 20min hade hon 7.6 ca i bs. Nice! Ostbågar med insulin på det blev bra. 
Läskigt dock när det blir oväntade egna kroppsliga lösningar. Varför? Vet inte? Hur? Vet inte? Kanske egenproduktion i bukspottkörteln och kicksde in en skvätt?! Annars ingen aning?! Udda efter 3,5år men inte omöjligt enligt Dr Katrin. 
Man lever så länge man lär. Man lär så länge man lever. 
 
Lördag med barnkalas idag...löstes fint men med ytterligare ett kvitto på att det är länge tills hon kan gå på barnkalas ensam...
 
🙄 hej
 

Sensor som skälper

Publicerad 2015-10-30 06:55:38 i Allmänt,

sensor. Ett litet ord av bättre livskvalité. När den funkar som den ska. Förra sensorn höll inte alla sexdagar ut. Denna sensorn har inte haft ta isig nån gång. Då visar den låga värden fast hon inte har det. Pipelip hela tiden, kan man säga. Varken hon har det lr inte. Och nu då, isig på 13 och faktiskt har "bara" 4.2 i bs...då vet man inte om hon ligger så bra lr sensorn faktiskt stämmer?! Frustrerande! Jag får ta ett samtal med Medtronics idag tror jag. 
 
Det är fredag. Jag ska jobba kväll. För barnen blir det fredagsmys med farsan. Han hämtar på dagis. Jag lämnar. 
 
Häromdan va de gofika när vi hade arbetskamrater på besök. De hade sina små med sig. Stina va nöjd att få hålla
 
Diabetes kan verkligen stjälpa. Men ofta kan man faktiskt lösa situationen så pass bra att den är godkänd. Sensorn e dock inte godkänd. Ge mej bra isig lr åk i sopen... 

Inte ett ljud

Publicerad 2015-10-24 07:32:04 i Allmänt,

Känslan när man vaknar vid 4-tiden och inte har hört ett ljud från varken Stina lr pumpen. Det låter hemskt, men då tänker man..."lever hon". Om man är inne hos henne minst ett par gånger varje natt och hör när hon skriker i sömnen, är en sån här natt tacksam. Men det är inte svårt att oxå bli lite orolig. 
 
Det är det där med ro. Det behövs både ro runt om en ibland, och ro i själen. Då kan naturen och kameran faktiskt bidra till det. Solen gör sitt med trädens färger. Och själen fylls och nåt ämne den saknat 🍁. 
 
Stina hade vid 4-tiden 5,6 i bs. Så jag la mej för att sova igen. Undra när vi ska ställa om klockan på pumpen inatt...lr om vi nog ska vänta tills imon. Svårt att veta...när den ska dras tillbaka. återstår att se hur det blir
ha en bra helg! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela