diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Värme och oro

Publicerad 2016-05-24 11:05:53 i Allmänt,

det är varmt och skönt, ute. I mitt huvud är det stundtals kaos och vissa gången ingen go alls. Med värmen kommer andra insulinnivåer. Speciellt när vädret skiftar i värme och dan efter kyla. Natten likaså. När vi tänker sänka insulininställningen, blir hon hög ist. 
Jag får ångest av alltihopa. Sjukskriven. Oro över förskoleklass-start i höst. Imon ska vi träffa förskoleläraren och skolsköterskan. Planera samtala och byta erfarenheter. 
Ge mej frid i mitt huvud och mitt bröst. 
 
Stina mår bra. Imon ska dom ha avslutning för hennes avd på dagis. Allt går närmre ett avslut. Lämna det trygga. Flera som kan ha hand om Stina, och ny uppstart igen. Jag är labil. 
Ge mej ork och stabilitet.
 
hur ska det bli? Bra tror jag. Men just nu har jag noll kontroll. Jobbigt! 
 
Hur ska jag tänka och hur ska jag lära mej att hantera det? 
vill vara varm i hjärtat. Och inte ge Stina nån oro utan bara låta henne se fram emot skolmiljön. Ta mej dit i känslan...det blir bra. Igår och idag. Når jag inte fram dit. Ångesten trycker i bröstet utan att ge panik. Maler. 
 
😖😖😖😖
 
imon lite jobb först. Ser fram emot det tror jag. Men tyngden vill jag lägga hemma...💖. Over and Out. 

Mormor på besök

Publicerad 2016-05-05 20:56:20 i Allmänt,

 
Det är torsdag. Jag har jobbar kortdag. Jag är sjukskriven. Trött, utmattad och ångest med bedstämdhet. Typ. Men det börjar bli bättre. Så det vi bestämt sen länge blev av. Pär åkte till Götet för o hjälpa sin syrra bygga altan. Jag/vi har mamma/mormor hos oss. Det betyder mer vila för mej på dagarna och även att jag kunde jobba idag. 
 
jag har bestämt att Olle somnar i sin säng och sen kan han komma in till dubbelsängen när han vill. Stina somnar där. Så slipper hag ränna till hennes rum lr va rädd att jag missar nåt larm. Hon är glad att få sova där med mej. 
Första natten va cool. Inga larm. Ingen korr med extra insulin lr dextro. Gött!! Hoppas på liknande natt inatt. Och att de inte vaknar halv sju 😱😉. 
Det hör till saken att vi nästintill aldrig, åker iväg över natt, nån av oss. Tillsammans, nån gång per år som det ser ut nu. Men det kan va skönt för honom. Och min tur kommer!
 
Nu har det varmt varmt ute. Så det är en inställningsperiod med insulinet. Men hoppas detta håller några nätter. Vädret har stor betydelse i hur kroppen tar upp insulin och på hur mycke som behövs. 
Idag satte jag ny sensor. Hoppas den håller sig fint oxå! 
Ikväll blir det sova tidigt! Trött... Och imon blir det ledigt/sjukskriven. Får se vad vi hittar på. Jag önskar jag orkade en idé jag har men får se. Blur kanske nån kort utflykt nära hem. 
 
Sov gott!! Hoppas bs låter mej göra det oxå. Tack mamma att du är här ❤️
 

Härligt vårväder

Publicerad 2016-05-01 19:05:39 i Allmänt,

Hey, gött vårväder idag! Sol och knappt nån vind. Skönt väder gör Valborg oxå! Fin väder ger oxå skillnad i insulinbehov. Att det just händer på söndagen är lite drygt. För då hinner det inte ställas in till dagis imon. Men det är bara att chansa. 
Härligt idag har det varit, förutom lågt blodsocker, att Stina har varit hemma hos en kompis för första gången. Hon var nog lite nervös men jag tyckte hon skulle passa på när det gick. Eftersom det inte går leka hemma hos alla olika kompisar. Hon gjorde det. Och de hade roligt. De lekte utomhus. Jag var inte nervös men kunde inte riktigt slappna av. Men det gick bra. De gav dextro när hon behövde och Stina sa att hon skulle ha 1.5 dextro. Det var varmt o skönt ute. Jag satt ute o solen undertiden med min ljudbok. Jag blir stolt över henne när hon vågar stanna eftersom hon faktiskt bara gjort det ett par ggr förut, hos en kompis. Jag blir oxå glad och tacksam över föräldrar som vågar och vill, att hon ska få stanna och leka hos dem. Jag blir tacksam att hon i detta fall får vara som andra i några timmar. Då när vi bestämt vad de ska äta till mellis, och vad det innehåller för kolhydrater. Idag var även pappan i familjen, undersköterska, och hade även tagit blodsocker med en sådan mätare som Stina har. Men hon kan ju själv oxå. Och pumpen trycker hon ju på själv. Shit, sex år och kan lägga in allt själv. Hon är grymt cool! 
 
 
Känner mej tacksam för värmen och solen. Och att föräldrar är okej med att Stina får leka hos dem. Jag blir tryggare och tryggare med det nu, även om det utmanar mej mycke. Det är jobbigt! Men det går bättre och bättre! 
Idag efter sin innebandyträning, sa hon att hon skulle vilja kunna bestämma saker som hon tänker på. Då skulle hon tänka bort pumpen sa hon. Jag förstår henne! Det skulle jag oxå. Och tänka fram en ny bukspottkörtel! Vips! Men...nu är jag glad över framgångarna för Stina! Kompisar och att det blir enklare med åren, ju mer självständig hon blir. Vår älskade unge!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela