diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Svinkoppor och pumpbyte

Publicerad 2016-03-26 21:17:00 i Allmänt,

kan meddela att svinkoppor funkar att ha som diabetiker. Iaf för vår diabetiker. Nu har hon inte massor...hade hon haft det hade det säkert varit svårare. Det sura och trist är att hon missar saker jämt. Förra året missade hon oxå påskfest på dagis, som nu. Och Melodifestivalen och lucia. Tror julfest oxå. Visdt det höga blodsockret på natten har säkert med infektionen att göra. Men hon äter bra och har energi som förut. igår var vi på jourcentalen eftersom hon haft utslagen i en vecka, och de igår oxå blev värre. Vi fick först inte nån tid men när jag sa att hon har diabetes, fick vi tid. Sen fick vi salva ned kortison. Vi fick oxå tips om 
 Så idag har vi duschat med det. Kommer höra det igen typ på månda. Nu vill vi bli av med det här och Stina vill till dagis! och vi vill jobba! 
 
I veckan har vi oxå hunnit få ny pump
Den förra (en rosa) var lite konstig i esc-knappen. Diab-ssk tyckte vi skulle ringa om det direkt. Så det gjorde jag. Här är den. Stina ville gärna ha en lila, vilket hon fick 👍🏼💜. Det är en del att ställa in i en ny pump. Basaldoser över hela dygnet, korigeringsdoser, Insulinkvoter, tid, sensornummer, målvärden...mm mm. Smidigt att det bara krävs ett samtal! 
 
Återkommer kanske om svinkopporna...
 
syrran sa igår att det märks att vi slappnat av mer nu än flrut. Skönt och roligtxatt höra. Uppmuntrande! Nånstans rör vi oss iaf 😉. 
 
Fortsatt glad påsk! 
 
 
Påskägget intaget. 
Vi kör med påskpresent. Men påskägg oxå. Både Olle och Stina va nöjda med innehållet. En dajm, en tablettask och lite bilar. 
Påskpresenten finns ju kvar och är nyttigare. (Här syns inte ens svinkopporna...)
 
hon kan käka godis! Fått den frågan flera ggr i veckan. Men hon mår väl inte så bea att massa godis. Hon får lagom. Likaså lillebror. Hon är van vid det och klagar inte. Goa Stina💞. Vi väljer godis med omsorg och blandar mellan sött och choklad, så funkar det bra!! 
 
🐔

TRo och utflykt

Publicerad 2016-03-07 19:07:23 i Allmänt,

Tro. "Tro är en visshet om det vi inte ser"
Jag har sen jag va liten, trott på Gud, Jesus, den Helige Ande osv. Jag kallar mej en kristen. Jag tror på bibeln och jag tror på en Gud som är med oss. En Gud som bryr sig och som vet hur vi känner eftersom Gud och Jesus är Far och Son. Jesus har levt på jorden, om än för länge sedan, så bor han nu i deras hjärtan, som tror på honom. 
Därmed tror jag inte att de som tror, eller de andra på jorden, kan skyddas från alla jordiska problem som uppstår. Sjukdomar, dödsfall, ensamhet, sorg, tråkigheter och annat skit. Men jag tror att Han kan vara med oss i det, om vi låter honom. Jag kan villigt erkänna att Gud känns långt borta många gånger, och att jag skriker på honom för att jag kan trycka han är bra trög. Men jag vill ändå inte vara utan honom eftersom det skulle bli väldigt tomt oh meningslöst då.
När Stina blev sjuk i sin typ1 diabetes, kändes det som att vi blev straffade för något. Eller som att det va nån ständig prövning. "Gud sänder inte större prövningar än vi klarar av" sa nån. Det lät och låter som en ursäkt. Jag tror inte så. Det kan vara en prövning, men vad man klarar av är olika i olika tider. Vissa tider går dagarna som ingenting. Blodsockret kan vara lågt lr bra. På natten, som härom natten när Stina komin o la sig hos mej, gav jag  henne insulin som i sömnen. Minns inte va hon hade, när Pär frågade sen!?
Andra dagar känns sjukdomen som något som är långt över vad jag orkar. Och jag vill typ bara fly! Antingen långt bort i mina tanker, in i sömnen eller låååångt bort där inte diabetes påverkar oss. Men...vad finns det att göra liksom?!
Jag vet inte om Jesus sitter med oss vid köksbordet när vi äter o ser hur vi har det i vägande, mätande och gissande i kolhydratsdjungeln? Men kanske att han hjälper oss att lyckas ibland. I vilket fall är det bara att kämpa på. OCh jag hoppas han kan göra vissa strider mindre eller obefintliga, så kampen blir mindre! Han kan göra STina till en stark tjej som kan klara mycke i livet och orka och klara denna sjukdom, utan att påverkas till att göra sig mer sjuk än hpn behöver vara. Han kanske hjälper oss att göra henne till dej tjej hon behöver vara. 
 
Jag jämför inte med sjukare människor. Det hjälper inte mej, och inte dom heller. Men jag jämför vad andra barn i Stinas ålder gör och kan göra och mitt mål är givetvis att hon ska kunna göra detsamma och känna sig som andra. 
 
 Här leker Stina och Olle doktor. Stina med sina tatueringar i pannan och kinden. Jag hade både diabetes och lite annat man skulle ha medicin för...
 
"Hjälp min otro" sa någon i bibeln. Någon som ville tro men som hade svårt för det. Det kan vi alla säga. HJälp med att tro på det som vi inte alltid kan se. Men som vi ändå kan ha en känsla om att det kan finnas. Övertygelsen kanske inte är lika stor varje dag. Men den finns där. Jag tror vilja räcker långt! Jag tror Jesus ser kampen, viljan, kärleken och möjligheterna<3
 
Kram Bettan

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela