diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Provtagning

Publicerad 2016-01-27 21:18:58 i Allmänt,

idag är det en vecka tills årskontrollen för Stina. Den görs hos barndiabetesteamet, lr delar av det, på Blekingesjukhuset. Proverna tas i armen och vi sätter emlaplåster innan. Det tas bl.a. Transglutaminas, som visar celiakivärden. Eftersom Stina har en diagnos på celiaki/glutenintolerans, tas den dör att kolla så hennes värden är bra. I annat fall tas den för att se så att man inte utvecklat en glutenintolerans. Det tas oxå sköldkörtelprover eftersom struma är en vanlig sjukdom i den autoimmuna gruppen som celiaki, struma och diabetes typ 1 tillhör. De proverna ska helst tas minst en vecka innan läkarebesök så de hinner få provsvar. 
Middag kom vi in direkt för provtagning, på Lyckeby vårdcentral. Jag hade kortdag så det va bara att passa på. Killen som tog proverna va grymt bra!! Han visade Stina till britsen så när jag sa att hon brukar sitta, blev han imponerad. Hon slängde upp armarna som hon brukar och allt gick fint. Sen fick hon en studsboll och Olle ett klistermärke. Tänk va smidigt det kan få gå ibland👍🏼.
 
Tack snälla Julia (om du läser det här). Din tankar för förra inlägget är bra! Skönt o höra dej berätta!! Vi får se hur det blir. Det finns tid för Stina att lära sig. Tror det är vanligare med resurs nu än förut. När hon bli några år äldre kommer hon ha mer koll, även om hon är fuktig nu oxå, och då kommer fler personal oxå ha det på skolan. Bra jobbat av dej Och din familj! Tack för uppmuntran!
 
Till helgen vankas det barnkalas här hemma. korv med bröd, cupcakes och mumsmums ska det bli. Och godispåse såklart!! Med önskan om att pumpen inte piper en massa och att humöret håller sig fint! Ne jag är inte nervös. Och Stina e bekymmersfri och laddad! Laddad till tusen! Vi bakade muffins förut. Bs la sig fint efteråt trots några skedar smet och en chansning med lite insulin till. 
 
Återkommer efter barnkalaset... årskontrollen... Rektorssamtal... Mm mm
tack du som läser! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela