diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Svinkoppor och pumpbyte

Publicerad 2016-03-26 21:17:00 i Allmänt,

kan meddela att svinkoppor funkar att ha som diabetiker. Iaf för vår diabetiker. Nu har hon inte massor...hade hon haft det hade det säkert varit svårare. Det sura och trist är att hon missar saker jämt. Förra året missade hon oxå påskfest på dagis, som nu. Och Melodifestivalen och lucia. Tror julfest oxå. Visdt det höga blodsockret på natten har säkert med infektionen att göra. Men hon äter bra och har energi som förut. igår var vi på jourcentalen eftersom hon haft utslagen i en vecka, och de igår oxå blev värre. Vi fick först inte nån tid men när jag sa att hon har diabetes, fick vi tid. Sen fick vi salva ned kortison. Vi fick oxå tips om 
 Så idag har vi duschat med det. Kommer höra det igen typ på månda. Nu vill vi bli av med det här och Stina vill till dagis! och vi vill jobba! 
 
I veckan har vi oxå hunnit få ny pump
Den förra (en rosa) var lite konstig i esc-knappen. Diab-ssk tyckte vi skulle ringa om det direkt. Så det gjorde jag. Här är den. Stina ville gärna ha en lila, vilket hon fick 👍🏼💜. Det är en del att ställa in i en ny pump. Basaldoser över hela dygnet, korigeringsdoser, Insulinkvoter, tid, sensornummer, målvärden...mm mm. Smidigt att det bara krävs ett samtal! 
 
Återkommer kanske om svinkopporna...
 
syrran sa igår att det märks att vi slappnat av mer nu än flrut. Skönt och roligtxatt höra. Uppmuntrande! Nånstans rör vi oss iaf 😉. 
 
Fortsatt glad påsk! 
 
 
Påskägget intaget. 
Vi kör med påskpresent. Men påskägg oxå. Både Olle och Stina va nöjda med innehållet. En dajm, en tablettask och lite bilar. 
Påskpresenten finns ju kvar och är nyttigare. (Här syns inte ens svinkopporna...)
 
hon kan käka godis! Fått den frågan flera ggr i veckan. Men hon mår väl inte så bea att massa godis. Hon får lagom. Likaså lillebror. Hon är van vid det och klagar inte. Goa Stina💞. Vi väljer godis med omsorg och blandar mellan sött och choklad, så funkar det bra!! 
 
🐔

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela