diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Hålla modet uppe

Publicerad 2015-11-19 22:30:00 i Allmänt,

 
 
Om du är en trogen följare av denna blogg kanske du börjar tycka att jag som skriver är negativ och rent av bitter. Hej på dej isf💁🏼! Tycket är fritt. Har du själv koppling till diabetes typ 1, har du kanske iaf fler strängar på din lyra, som liknar mina. Därav mer förståelse. 
 
Häromdan sa jag. "Stina har varit hög i många nätter nu. Men om jag höjer basalen kommer hon bli låg." igår höjde jag nattens insulindoser på valda tider, efter hur kurvan sett ut. Som jag då sa höromdan, inatt fick Pär sätta temporär basal, alså sänka doserna igen. Likaså just nu i skrivandets stund har pumpen ett temporärt program på 60% av inställd dos. Diabetesen gäckar oss. Frågor på det? Upplever du fortfarande att jag är bitter? 
 
Vissa tider tar diabetesens fulspel, all ork, all glädje och humör...och hela skiten! Just nu är det jobbigt. Skitjobbigt!! 
 
Idag ringde självaste barnöverläkaren upp. Dr Magnus. Specialist på diabetes hos barn. Eftersom vår sensor visar felvärden och inte vill ligga på bra isig, verkar snäckan vara för gammal. Igår ringde jag barnmottagningens telefonsvarare och berättade det. Jag undrade hur de ställde sig till att ge Stina en ny sensor?! Magnus svarade inte på det idag. Jag frågade inte. Han hör av sig imon, för han hade inte Stinas papper framför dig. Diab ssk var bortrest. jag hoppas hon får en ny! Annars går vi ordna en ny privat. Och det gör vi isf! Ingen tvekan! 6000kr baaaam! Worth it! Jag är beredd att argumentera oxå vid behov! 
 
Jag är trött! Jag är tom vissa dagar. Det är mycke i huvet. Tack Gud för pedagogerna på dagis! Från 4.5-16.6 på 2 timmar idag. Varför? Jadu...sånt gör en matt...lr bitter?! Ja...lr matt då. Med all rätt. 
samtidigt på annan ort sitter andra diabetesmammor och tänker i oro på hur det skulle bli i ett terror-Sverige, med att få tag i insulin till våra barn?!. I det läget är jag inte bitter. Inte dom heller. Jag bara tänker inte i dom banorna nu. Det är inte nu. Tack och lov. 
 
En brusten skälk, kan oxå ha en levande blomma! 
 
Önskar Att hon kunde ligga på 6.0 om nätterna, rätt igenom. Då skulle mer ork finnas. Men så är inte vårt liv. Det gäller att hålla modet uppe. För det behövs uppmuntran, vänner som finns och orkar, humor, arbete, vilja och kärlek💞. Många gånger lider man brist. Flera gånger blir jag tacksam! 
 
Det är tufft och planera det medmera, göra sitt bästa och inse att det inte räcker. Dr Magnus har nog inget svar imon på Stinas värden och dess hoppighet... Och jag vet inte vad jag ska fråga heller?! Ett prov om egenproduktionens vara lr icke vara kanske?! 
 
God natt från en orolig kämpande diabetesmamma. 

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2015-11-21 09:33:58

💕💕💕

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela