diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Jul 15 2

Publicerad 2015-12-27 11:34:48 i Allmänt,

 
 
 
Det bittra inlägget va nyss. Nu... 
 
Två glada kids har firat jul. Spänning på hög nivå! Dans, legobygge och mat. Fast dom gillar inte julmat😁. 
 
två trötta barn somnade. Och nu ska en trött mamma somna efter att ha jobbat och sen firat jul
fortsatt god jul till alla! 
 Av tomten fick de 
Lego. Det tog en stund att bygga ihop och ger tid tillsammans och mys. Stallet, solskensranch för hästar, till Stina och polislastbil till Olle. Nöjda barn som funderade på tomten. Stina tyckte rösten va lite lik mammas... 😉. 
 
Julen innehåller ju mycke mat och julklappar men oxå att tänka på andra. Vi har gett julklappar till "Stödkassen Blekinge". Julklappen till barnens mormor och morfar blev i år en prenumeration/medlemsskap i barndiabetesfonden För familj 350kr. I och med det så tänker man på
många. 
Olle och Stina fick sen fler klappar under granen och de lekt det flitigt med. 
 
 
Nöjd tjej...under sitt nya frost-bäddset.  Sen dextrotime... Nöjd tjej ändå! 
 
Julklappar är bästa spänningen! när de ligger där under granen och retas. 
Julmaten är väl inte favoritenför våra barn. Men ägg köttbullar o nån korv gick ner. För kolhydratens skull fick de kokt potatis ist för jansons, som inte går hem så bra. 
 
När jag va mindre stor allt framme, chokladask, julgodis och frukt. Så har inte vi det vi väljer att äta gottet som mellis ist. Och annars tjuväter vi vuxna utan att barnen ser... Men det funkar fint att planera lite och att äta allt samtidigt ist för att småäta. Förra året blev det mer småätande eftersom Stina då ca konstant låg och behövde en helsänkning på dygnets basaldos. Då va kräkningar inte ovanliga...av de långa låga perioderna. Den sänkningen kommer kanske efter nyår om det då skulle bli kallare igen... Det tar vi då och nu är vi glada att vi slapp det under julen i år. 
 
Diabetes tar inte jullov. Men man kan njuta ändå 👍🏼🎅🏻🌹❤️🎁🎄 
 
😘
 
vi hade oxå jul under annandagen med kusinerna. När man då kan planera tillsammans för mat och fika, blir det lättare. Och hela familjen var nöjd! Blodsockret var bra. Nåt lågt värde när maten dröjde lite, men det va lättlöst och kortvarigt 👍🏼. Julen får +tecken! 
 
Puss i blodsockerland
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela