diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Jihdesdiabetes

Publicerad 2015-12-15 22:30:25 i Allmänt,

Efter att Peter Jihde bestämt sig för att belysa och upplysa folk om diabetes, har det blivit många reaktioner. Han har öppnat ett instagramkonto @jihdesdiabetes . Nyhetsmorgon har hakat på och Jihde har fått påverka väldigt mycke, verkar det som. Nyhetesmorgon ställer bra frågor till både läkare och andra diabetiker.
Samtidigt på Jihdes instagram och på tv4:s fb-sida, sitter okunniga och oempatiska människor och kommenterar tillsammans med dem som faktiskt har diabetes i sin närhet hela tiden. Där kommer kommentarer som man bli chockad och arg över. Vuxna människor som klankar ner på barn och vuxna som lever med sjukdomen. Okunnighet. Vuxna som säger att Jihde överdriver i sina inlägg om hur ungdomar idag kan skämmas över sin diabetes och att ta sprutor offentligt. Eller att det är väl bara att ta sina sprutor så är det klart sen. Visst sure, you wish. Det är kolhydratsräkning, hur mycke ska jag röra på mig, infektioner, tillväxthormoner, adrenalin, kyla lr värme,  hormoner...och upprörda känslor...kanske för idioter som tror sig kan nåt men som mest bara är åsiktsmaskiner. Dom har man lust att ge en spruta!!

 

Jag pratar inte om vem det är synd om eller inte, men jag tycker det är dumt att stampa på den som redan ligger genom att säga att man gnäller. Stöd istället det barn eller den ungdom som har en sjukdom genom att låta dem få känna sig vanlig. Det finns dem som säger att det är äckligt att ta en spruta offentligt, att sånt ska skötas på toaletten. DUMHETER!
Tack Peter Jihde för att du belyser, och avdramatiserar, samtidigt som du blir en talesperson för diabetes, kanske mest typ1. Tack TV4 för tv-tiden!
Hoppas folk fattar att sluta snacka skit om nåt de aldrig upplevt!

 

 
Hejs 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela