diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Dra tillbaka klockan...

Publicerad 2014-10-26 20:36:05 i Allmänt,

Lekland
Sova husvagn
Dra tillbaka klockan
Träffa goa vänner.
 
Växjö va helgens mål. Husvagnen hängde bak på. Vi ställde upp den (läs Pär, ställde upp den) vi väntade för att åka vidare till vänner och äta. Vi brukar försöka hålla mat-tiderna. Jämna blodsockerkurvor gillas! Mat fika och kvällsmat hos våra vänner...tiden flöt förbi och blodsockret höll sig fint! Fast det blev sänkt basal den kvällen,  temporärt. Stina hade hemma testat en annan ficka att ha pumpen i. Hon brukar ha pumpen i som en fick med mudd runt magen. Men hemma fick hon testa den som kom med pumpen, som
man sätter i byxlinningen. Och hon gillade den
 
Bra med plastficka att se igenom. 
 
För en vanlig familj...är det ju en baggis med lekland. För oss är det lika kul men lite mer koll. Vi började med mellis. Tider. Lördagsgodis blev det då. Sen sprang Stina snabbt iväg till de stora rutchkanorna. Hon får gärna åka själv för jag tycker det är läskigt hehe. Speciellt när de är så hala som där. stina hinner upp och ner två gånger medans Olle och jag klättrar upp och åker en gång😉. Snabb!! 
Vi sänkte basalen till 80% i två timmar så hon skulle kunna springa och leka massor. 
Vi sköt bollar och Olle och Stina tyckte det va jätteroligt, tills Stina blev ledsen att hon inte kunde ha just den gula att skjuta bollar med. Ledsen, knäckt, gråter... Jag kollade sensorn och den sa 4.7 med två pilar ner. Fingret sa 3.3 och det blev två dextro. Normalt skulle hon sitta stilla en stund då för att få upp blodsockret men här "kunde" hon inte det. En stund senare fick det bli lunch. Det är svårt såna dagar vad man kan låta henne äta utan insulin, vad hon springer av sig och va hon blir hög av. 
stina är modig. Klättrar upp å åker iväg, hon är så himla skön som vågar! När hon springer iväg själv vill vi ju ändå kolla. En av gångerna hittade jag henne en bit upp inställningarna med Martin. Bad honom kolla pumpen, varpå hon tar upp den o säger "5.4 en pil upp". Toppen!! Sa jag att hon inte ens är 5år?! 
 
 
Stina ser inga hinder. Jag hoppas att jag inte ger henne hinder. Min skräck! 
 
Inatt drogs klockan tillbaka. Eftersom basal och bolus (måltidsdosen) är inställda efter tider och tidseffekter, spelar ju tiden roll. Idag blev Stina låg efter kvällsmat. Annars har inte tiden visat nåt mer idag. Vi får se imon. Då är det dagis. Men hag kan ju inte va hemma från jobbet pga det. Jag tror de löser det på dagis...jag vet att de gör det. Men nämna detta måste vi. Hon ska ju till Andreasgården då under fm.
 
livet är fullt av utmaningar. Anta dem! 
 

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2014-10-27 22:33:35

Stina är superduktig och har verkligen koll nu. Stora tjejen! ❤

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela