diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

5.6

Publicerad 2015-09-21 22:24:15 i Allmänt,

Känslan som uppkommer när sensorn visar detta värde, efter kl 22 ikväll. Visst är det ett fint värde...men inte efter 2 timmars sänkt basal på 70%. Vi fortsätter med temp basal. Stina har varit låg några gånger idag. Så det blir nog så inatt oxå. När man som diabetiker blir låg i sitt blodsocker, använder kroppen av kroppens, leverns, sockerbank och dess resurser. Inte lika mycke om man märker det låga värdet i tid, men leverns förråd påverkas. Så när Stina nu varit låg idag, har inte levern hunnit samla upp sitt förråd redan och då får vi ge sockret utifrån. Oftast i form av dextro på natten, ibland även choklad, för att hålla det stabilt. 
5.6 är ett ypperligt värde! Men inte vid sovdags lr som nu två timmar senare. Det kandke inte heller är ett bra värde inför en cykeltur. Inte heller inför att hoppa studsmatta. 
Jag hoppas inte detta betyder att sjukdom är på ingående!!!! Ofta blir hon låg låg låg då. Återstår att se! 
 
Denna dagen krävde sin planering. Här inne är Stina idag, kl 9. Vid halv tio äter de frukt. Då behöver Stina insulin. Idag kom jag och gav henne. Men när snön kommer, och kylan, då får hon gå de gånger de går med förskolan. Efter detta åkte vi till sjukhuset och tog blodprov, transglutaminas, på Stina och Olle. Stinas kompis var oxå med och tittade. Väntar spännt på svaren!! 
Trött efter dagen. Imon jobb och förskola igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela