diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Barnvakt och egentid

Publicerad 2015-05-11 20:30:56 i Allmänt,

Hej🙋🏼!! 
 
Igår hade vi bröllopsdag. 7årig sådan. I år hade vi i te pratat om att höra nånting. För två år sen, när vi hade 5årig bröllopsdag, va vi på en lekpark hela familjen. Förra året... Minns jag inte. I år hade vi inget planerat. Så för några helger sen, frågade Lollo om vi ville komma iväg ensamma en sväng. Den helgen passade det inte men när vi hördes av för nån vecka sen passade jag på att fråga om hon kunde och ville ha barnen några timmar på söndag. Det ville hon. Så i tisdags kom hon hem till oss. Lekte, tryckte på pumpen och lekte. När barnen sov pratade vi... Så igår va hon barnvakt till båda barnen och vi va på date. Stina och Lollo skötte pumpen och Lollo hade go koll. Hon märker även på Stina när hon förändras i humöret. Tryggt! 
Vi käkade på restaurang. Åt och pratade. Utan att bli avbrutna. Sen åkte vi en runda och pratade ännu mer, ostört. Så skönt!! Och såå viktigt! Så uppskattat!! 
 
i fredags skulle jag till optikern. Båda barnen skulle med. Stina lite hängig på förmiddan. Då kom en annan räddande ängel, Maja. Hon tog med Stina till en butik hon skulle till, medans Olle var med inne hos optikern. Sto à fick känna att hon fick följa med nån annan, och jag fick känna mej mindre stressad med bara ett barn. Uppskattad hjälp! Omtanke! 
 
Mamma kom även 1a maj och tog båda barnen, så båda vi kunde jobba. Likaså nu i veckan kommer mamma och pappa och är barnvakt så vi kan jobba. Skönt att få känna sig lite vanlig! Skönt med engagemang. De vill kunna pumpen. De vill kunna vara själva med Stina...och Olle. De vill. De tar tag i det. Vi får lite frihet, egentid, vuxentid. Tacksamt! Ovanligt. 
 
 
 
Idag hade Stina med en kompis hem från dagis. Goa tjejer lekte o jag hörde inte nåt bråk. Hon låg fint i bs hela tiden👍🏼. Stina njöt av att hoppa studsmatta med sin kompis, gunga, lekstugan, leka med Barbie. Och jag njuter av att se henne som en "vanlig" tjej. Hoppas S kan komma hit snart igen och leka! 
 
Tacksam! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela