diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vÄr dotter pÄverkar vardagen, och vÄr familj.

Barnvakt och egentid

Publicerad 2015-05-11 20:30:56 i AllmÀnt,

HejđŸ™‹đŸŒ!! 
 
IgÄr hade vi bröllopsdag. 7Ärig sÄdan. I Är hade vi i te pratat om att höra nÄnting. För tvÄ Är sen, nÀr vi hade 5Ärig bröllopsdag, va vi pÄ en lekpark hela familjen. Förra Äret... Minns jag inte. I Är hade vi inget planerat. SÄ för nÄgra helger sen, frÄgade Lollo om vi ville komma ivÀg ensamma en svÀng. Den helgen passade det inte men nÀr vi hördes av för nÄn vecka sen passade jag pÄ att frÄga om hon kunde och ville ha barnen nÄgra timmar pÄ söndag. Det ville hon. SÄ i tisdags kom hon hem till oss. Lekte, tryckte pÄ pumpen och lekte. NÀr barnen sov pratade vi... SÄ igÄr va hon barnvakt till bÄda barnen och vi va pÄ date. Stina och Lollo skötte pumpen och Lollo hade go koll. Hon mÀrker Àven pÄ Stina nÀr hon förÀndras i humöret. Tryggt! 
Vi kĂ€kade pĂ„ restaurang. Åt och pratade. Utan att bli avbrutna. Sen Ă„kte vi en runda och pratade Ă€nnu mer, ostört. SĂ„ skönt!! Och sĂ„Ă„ viktigt! SĂ„ uppskattat!! 
 
i fredags skulle jag till optikern. BÄda barnen skulle med. Stina lite hÀngig pÄ förmiddan. DÄ kom en annan rÀddande Àngel, Maja. Hon tog med Stina till en butik hon skulle till, medans Olle var med inne hos optikern. Sto à fick kÀnna att hon fick följa med nÄn annan, och jag fick kÀnna mej mindre stressad med bara ett barn. Uppskattad hjÀlp! Omtanke! 
 
Mamma kom Àven 1a maj och tog bÄda barnen, sÄ bÄda vi kunde jobba. LikasÄ nu i veckan kommer mamma och pappa och Àr barnvakt sÄ vi kan jobba. Skönt att fÄ kÀnna sig lite vanlig! Skönt med engagemang. De vill kunna pumpen. De vill kunna vara sjÀlva med Stina...och Olle. De vill. De tar tag i det. Vi fÄr lite frihet, egentid, vuxentid. Tacksamt! Ovanligt. 
 
 
 
Idag hade Stina med en kompis hem frĂ„n dagis. Goa tjejer lekte o jag hörde inte nĂ„t brĂ„k. Hon lĂ„g fint i bs hela tidenđŸ‘đŸŒ. Stina njöt av att hoppa studsmatta med sin kompis, gunga, lekstugan, leka med Barbie. Och jag njuter av att se henne som en "vanlig" tjej. Hoppas S kan komma hit snart igen och leka! 
 
Tacksam! 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela