diabetesfamilj.blogg.se

Skriver om hur Diabetes typ1 hos vår dotter påverkar vardagen, och vår familj.

Samlar erfarenheter

Publicerad 2015-01-08 20:38:50 i Allmänt,

Vi planerar semester. Jag samlar information. Flyga och semestra utomlands med ett barn med d1 och glutenintolerans. När jag själv rest, som har glutenintolerans, har det ju bara varit jag. Jag klarar mej alltid, är vuxen. men med sa behöver det fungera. Man kan inte hoppa över måltid på samma vis. Vi kommer behöva extra väska med glutenfria torrvaror hemifrån, bröd mm. 
Vi behöver plats i handbagage för dubbla ppsättningar (och lite till), med insulin, blidsockermätare, ketonmätare, stickor, pumpnålar, penna, kanyler mm. Plus intyg av läkare för detta 👍. Det måste ligga i handbagaget eftersom insulin mm kan frysa i flygplansbagaget. 
 
Pumpen kanske bör tas bort vid start och landning, då det kan bli högt tryck och då ge för mycke insulin i basalen, resp. för lite senare. Man kan prima slangen...så det inte finns luftbubblor. Alså jobba fram insulin med pumpen. 
Äta flygplansmat som 5åring är ingen hit. Så nåt till flygresan är ett måste. Får kolla nu innan vad som finns att köpa efter vi är incheckade. 
 
Tankar innan en resa... För en som inte reser med flyg så ofta...och aldrig rest med egna barn.  Men nån gå g ska va första gången 👍
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela